Overige Klachten

 

Hoofdpijn

Er zijn zo veel verschillende soorten hoofdpijn met even veel oorzaken & vaak is het een combinatie van omstandigheden. Drukte & stress kunnen veroorzakers zijn, te weinig water drinken  kan ook bijdragen tot hoofdpijnklachten. Als je denkt dat spanning & stress de pijn veroorzaken, kan ik de symptomen goed verhelpen met een triggerpoint (link naar Triggerpoints) behandeling.

Nek klachten

Nekklachten komen veel. Nekpijn staat op de derde plaats van pijnklachten bij volwassen. Na hoofdpijn en lage rugpijn. Nekklachten zijn erg vervelend. Het ontzien van de nek is ook lastig. Je hoofd een hele dag stilhouden is een moeilijke taak.

Oorzaken

Overbelasting of het aannemen van een verkeerde of ongewone houding kan nekklachten veroorzaken. Mensen die veel achter een computer werken hebben door vaak een verkeerde houding of overbelasting een grote kans op het krijgen van nekklachten. Een andere oorzaak kan een ongeluk zijn.

Niet alleen mensen die achter een computer werken hebben een grotere kans op het krijgen van nekklachten. Ook mensen die kassawerk doen, veel breien, een plafond hebben gewit of al liggend op de buik televisie hebben gekeken of de krant hebben gelezen kunnen ook (tijdelijke) nekklachten krijgen. Soms is zelfs het hoofdkussen de boosdoener van nekklachten.

Door slecht computermeubilair loop je ook een grotere kans op het krijgen van een muisarm of nekklachten. Als je veel moeite moet doen om goed zicht te krijgen op het beeldscherm is dit al een teken dat er iets mis is.

Klachten

In de meeste gevallen zijn nekklachten van korte duur. De klachten kunnen wel vervelend zijn. Nekklachten kunnen gepaard gaan met hoofdpijn en slapeloosheid. Bewegen van het nekgedeelte kan pijn doen alsook het uitoefenen van druk op het onderhuidse weefsel.

Behandelingen

Een pijnlijk, verstijfde nek is zeer goed te verhelpen met een combinatie van myofascial release (link naar myofascial release)  en lichte Triggerpoint (link naar Triggerpoints) behandeling. De verklevingen in de fascie worden opgeheven, dan worden de actieve triggerpoints in de nek & schouder regio nauwkeurig gelokaliseerd & behandeld. Vervolgens breng ik de spieren voorzichtig op rek, dit zorgt ervoor dat de spierspanning die de pijn veroorzaakt verdwijnt.

Muisarm

Muisarm-klachten zijn niet nieuw: het bestond al lang voordat de computer werd uitgevonden, bijvoorbeeld bij musici, huisschilders, kappers en caissières. Ook een tennisarm of tenniselleboog is een vorm van RSI. De oorzaak ligt in herhaalde gelijksoortige bewegingen en steeds dezelfde houding aannemen, wat kan leiden tot irritatie, beschadiging en ontstekingen.

Muisarm-symptomen ontwikkelen zich sluimerend. In het begin heeft niemand er erg in. Er zijn drie fasen te onderscheiden:
1. De eerste verschijnselen zijn pijn en vermoeidheidsklachten tijdens, of even na het werk. Ze verdwijnen weer na rust. Deze fase is een waarschuwing.
2. In het tweede stadium houdt de vermoeidheid en pijn ook bij andere bewegingen aan. Ze verdwijnen ook niet na bijvoorbeeld een weekend rust. Er kunnen tintelingen, slapheid en krachtverlies optreden. Het is dan dringend noodzakelijk om je laten behandelen.
3. Het derde stadium is ernstig. De pijn verdwijnt niet, ook al beweeg je niet. Ook ’s nachts blijft de pijn aanwezig. Ledematen kunnen zelfs opzwellen, tintelen en 'dood' aanvoelen. Werken is vrijwel niet meer mogelijk en zelfs het oppakken van een beker koffie doet al zeer.

Wees op tijd, hoe langer je ermee rondloopt, hoe langer de weg naar herstel!

ByVincent
Beukenallee 19
8019 BA Zwolle

Tel: 06 460 253 54
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.byvincent.nl

facebook.com/vincentlinckers
twitter: @VincentLinckers
linkedin: Vincent Linckers