Specialisaties

Triggerpoint Therapy

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen, (kleine spierknopen),  in de spieren die niet meer ontspannen of verzachten. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken

De moeilijkheid met triggerpoints is dat ze pijn afleiden en dit zet de meeste zorgverleners op het verkeerde been, zelfs artsen & fysiotherapeuten. Dit is de reden dat pijn geregeld foutief wordt gediagnosticeerd en zo vaak met pijnstillers wordt behandeld. Pijn is een teken dat er iets fout zit en dat het je aandacht nodig heeft.

Veel van onze alledaagse pijnklachten worden feitelijk veroorzaakt door triggerpoints, een greep uit de te behandelen klachten die vaak afkomstig uit triggerpoints zijn: hoofdpijn, migraine, stijve (pijnlijke) nek & schouders, frozen shoulder, tennisarm, golfersarm, RSI, carpaal tunnelsyndroom, spit rugpijn, heuppijn, kiespijn, spierkramp, groeipijn, shinsplints, uitstralende tintelingen of pijn zoals ischias.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven. Inmiddels werk ik meer dan 15 jaar met triggerpoints en heb ik in de afgelopen jaren duizenden mensen persoonlijk van hun pijn mogen afhelpen. In 2007 heb ik de cursus Triggerpoint Therapy voor fysiotherapeuten in Nederland opgericht  & ben sindsdien docent bij Pro Education en de NCOI.

Myofascial Release

Myofascial Release is een veilige en zeer effectieve therapie die op 2 manieren uitgevoerd wordt. De 1e bestaat uit het geven van een langdurige zachte druk op de plaatsen waar blokkades in het Myofasciale weefsel zijn ontstaan. Het doel hiervan is pijn te bestrijden en beweging te herstellen. Tijd is essentieel in deze behandeling. De “zachte druk” wordt net zo lang aangehouden tot de fascie weer ontspant. De 2e manier gaat gelijk dieper & wordt er niet gewacht op een release, het lijkt meer op een fasciale stretch dan en release & is goed voelbaar. Beide hebben een directe resultaat & zijn ook goed te combineren.

Trauma, ontstekingen en/of chirurgische ingrepen kunnen fasciale blokkades laten ontstaan. Deze blokkades geven een enorme druk op de weefsels die zij omhullen. De problemen die hierdoor ontstaan kunnen ernstige vormen aannemen.

De dieper gelegen fascie, welke de spieren omvat en beweging van spieren mogelijk maakt. De belangrijkste eigenschappen van dit bindweefsel zijn, dat het vorm geeft aan de spieren en de beweeglijkheid van spieren en huid t.o.v. elkaar mogelijk maakt, zodat deze gemakkelijk langs elkaar kunnen glijden. Het bindweefsel dat om en door de spieren loopt is een blauwachtig-wit vlies, het zg. “myofascie”. Deze oppervlakkige fascie kan bewegingsbeperkingen veroorzaken.

Elke Myofascial release behandeling wordt direct op de huid uitgevoerd. Dit gebeurt zonder olie of crème, hierdoor is het mogelijk de fasciale blokkades nauwkeurig op te sporen en met de juiste druk te behandelen. Patienten over de hele wereld hebben profijt gehad van deze behandeling die nog nauwelijks bekend is in Nederland. Myofacial Release kan worden toegepast op de volgende klachten.

• Rugpijn
• Hoofdpijn
• Whiplash
• Neurologische Problemen
• Compartiment Syndroom 
• Verklevingen
• Carpaal Tunnel Syndroom
• Litteken Pijn 
• Scoliosis

Sportmassage

Voor iedereen:
Massage heeft ook invloed op het welbevinden (“feeling-good-gevoel”). De gespannen spieren, waarvan bekend de stijve nek, komen meer tot rust. Iedereen heeft een druk leven, een moment voor jezelf is zeker een goed middel om het drukke bestaan beter aan te kunnen. Tenslotte kan de boog niet continue gespannen staan!

Voor sporters:
Massage is een goede manier om je voor te bereiden op een prestatie en zeker een goede manier om afvalstoffen af te voeren uit de spieren. De massage helpt je ook mentaal te focussen en de prestatie achteraf

Afvoeren van afvalstoffen:
Massage bewerkstelligt afvoer van afvalstoffen in de spieren. Deze afvalstoffen kunnen ontstaan zijn door sport, andere grote inspanningen of voortdurende spanning, bijvoorbeeld computer-werk of stress op het werk. De massage zal de vermoeidheid in de spieren laten afnemen.

Het voordeel van goed ontspannen:
Als u goed kunt ontspannen, is het makkelijker met lichamelijke klachten om te gaan. Ongemakken als spierpijn, spanningshoofdpijn, en nekpijn kunnen met de tijdige ontspanning verminderen of misschien wel verdwijnen.

ByVincent
Beukenallee 19
8019 BA Zwolle

Tel: 06 460 253 54
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.byvincent.nl

facebook.com/vincentlinckers
twitter: @VincentLinckers
linkedin: Vincent Linckers